Quan s'inicia Tails, la zona horària del sistema s'estableix a GMT (Greenwich Mean Time). Aquesta zona horària pot ser d'unes quantes hores en el futur si esteu a l'oest del Regne Unit, o en el passat si esteu a l'est del Regne Unit. Els minuts han de ser exactes.

L'hora es mostra amb la indicació 'GMT' a la barra de navegació superior

Ho fem per raons d'anonimat: si alguna aplicació revela la vostra zona horària real, pot ajudar a identificar qui sou.

Tenir tots els usuaris de Tails configurats a la mateixa zona horària fa que sigui més difícil distingir-vos entre tots els altres usuaris de Tails.

Mostrar l'hora a la vostra zona horària local

Si la connexió a Tor mitjançant un pont falla i heu d'establir el rellotge i la zona horària del vostre ordinador, l'hora es mostrarà a la vostra zona horària en lloc de GMT.

L'hora es mostra sense la indicació 'GMT' a la barra de navegació superior

Arreglar el rellotge quan Tails no es connecta a Tor és actualment l'única manera de canviar la zona horària de l'hora que es mostra a la barra de navegació superior.

En el futur, volem fer possible canviar aquesta zona horària (#10819) des de l'escriptori i emmagatzemar-la a l'Emmagatzematge Persistent (#12094).

Temps utilitzat per les aplicacions

Fins i tot si l'hora es mostra a la vostra zona horària local a la barra de navegació superior, l'hora interna utilitzada per totes les aplicacions de Tails encara és GMT per protegir el vostre anonimat.

Per exemple, l'hora d'enviament de correus electrònics a Thunderbird o missatges a Pidgin sempre és GMT per evitar filtrar la vostra zona horària a les persones a les quals escriviu.