Tot el que feu desapareix automàticament quan tanqueu Tails.

Però podeu desar alguns dels vostres fitxers i configuració en un Emmagatzematge Persistent encriptat al vostre llapis USB de Tails, per exemple:

  • Els vostres documents

  • Les vostres contrasenyes de Wi-Fi

  • Les adreces d'interès del vostre navegador

  • ...

L'Emmagatzematge Persistent és una partició encriptada protegida per una contrasenya que ocupa tot l'espai lliure que queda al llapis USB.

Tot l'Emmagatzematge Persistent s'encripta automàticament.

Podeu triar desbloquejar el vostre Emmagatzematge Persistent o no cada vegada que inicieu Tails.

L'Emmagatzematge Persistent no està amagat. Un atacant en possessió del vostre llapis USB pot saber que hi ha un Emmagatzematge Persistent. Tingueu-ho en compte podríeu ser obligat o enganyat a donar la contrasenya.

Com de fort és l'encriptatge de l'Emmagatzematge Persistent?

L'encriptatge de l'Emmagatzematge Persistent utilitza LUKS i DMCrypt.

LUKS i DMCrypt són el sistema estàndard per l'encriptatge de disc a Linux. Tails utilitza els seus paràmetres d'encriptatge predeterminats, que es consideren altament segurs. Aquesta és la mateixa tècnica que recomanem per a crear i utilitzar volums encriptats en general.

El punt més feble d'aquest encriptatge és sovint la contrasenya escollida per l'usuari.

Recomanem que escolliu una contrasenya llarga de 5 a 7 paraules aleatòries. Apreneu sobre les matemàtiques darrere de les contrasenyes fàcils de memoritzar i segures.

Per obtenir més informació sobre com s'implementa l'Emmagatzematge Persistent, consulteu la nostra documentació de disseny.