La missió de Tails és empoderar la gent de tot el món oferint un sistema operatiu que protegeixi de la vigilància i la censura.

Construïm tecnologia alliberadora per posar a les persones el control de la seva vida digital, tenint en compte que les persones més vulnerables i oprimides també són les que més necessiten privadesa i seguretat:

  • Els periodistes i els denunciants utilitzen Tails per denunciar els mals dels governs i les corporacions.
  • Els activistes utilitzen Tails per evitar la vigilància i organitzar les seves lluites per canvis socials alliberadors.
  • Els defensors dels drets humans utilitzen Tails per evitar la censura i denunciar les violacions dels drets humans.
  • Els supervivents de violència domèstica utilitzen Tails per escapar de la vigilància a casa seva.
  • Els ciutadans preocupats per la privadesa utilitzen Tails per evitar el seguiment en línia.

I donem Tails gratuïtament perquè ningú hauria de pagar per mantenir-se segur mentre utilitza ordinadors.

No obstant això, Tails necessita fons per continuar la lluita i sabem que les persones que més necessiten Tails no sempre poden donar: perquè tindrien problemes per donar a una eina antivigilància o simplement perquè no tenen prou diners.

Per què donar suport a Tails és més important que mai

L'Índex Mundial de Llibertat de Premsa 2019 compilat per Reporters Sense Fronteres (RSF) mostra com l'odi als periodistes ha degenerat en violència, contribuint a augmentar la por. El nombre de països considerats com a segurs, on els periodistes poden treballar amb total seguretat, continua disminuint, mentre que els règims autoritaris continuen tenint el control dels mitjans de comunicació.

Segons l'Informe del 2019 del relator especial de les Nacions Unides, David Kaye, la vigilància de les persones – sovint periodistes, activistes, personalitats de l'oposició, crítics i altres que exerceixen el seu dret a la llibertat d'expressió – prosperen a causa dels dèbils controls sobre les exportacions i les transferències de tecnologia de vigilància a governs repressius. Se sap que aquesta vigilància condueix a detencions arbitràries, de vegades a tortura i possiblement a assassinats extrajudicials.

Aquestes tecnologies inclouen programari maliciós dirigit, intercepció en línia de comunicacions de xarxa i inspecció profunda de paquets; totes les tecnologies de les quals Tails és una de les millors eines per protegir alhora que redueix el risc d'errors perillosos.

Un marc legal per regular aquesta indústria de vigilància, tal com recomana David Kaye, podria ser útil per al futur. Però les eines de llibertat digital com Tails són més necessàries que mai ara mateix, en un acte d'empoderament i autodefensa.

Sou la nostra millor garantia

Sovint sentim queixes sobre projectes de programari destinats a lluitar contra la vigilància, com Tor i Tails, obtenint fons del govern dels EUA. Compartim aquesta preocupació i mai estarem a gust mentre el benestar del nostre projecte depengui d'aquest finançament.

Per això és tan important ser sostinguts per usuaris com tu: la nostra independència depèn de tu.

Estem molt orgullosos que la nostra font principal de finançament en els últims anys hagin estat les donacions de persones apassionades. Mantinguem-ho així!

Entre els anys 2017–2019, els nostres diners han vingut de:

  • Gent apassionada com tu
    (36%)
  • Fundacions i ONGs
    (30%)

    com Mozilla o Handshake Foundation
  • Entitats relacionades amb el govern d'EUA
    (25%)

    com l'Open Technology Fund o el Projecte ISC
  • Companyies privades
    (9%)

    com DuckDuckGo o Lush

Noves maneres anònimes de fer donacions

Com que sabem que poder donar de manera anònima és molt important per a alguns de vosaltres, estem afegint aquest any tres noves maneres de donar de manera anònima a Tails.

Ens podeu enviar:

  • Monero:

    4B93hjotwmMQeaZ799D84XTxhqUGqqjfveUTB1GeduAKNeH47WDyn5eb8P2mtScErGbsbL5X3J6vUPAVPrw8j5pMFh6dAwY

  • Zcash:

    zs1ayrt0wckfpkddxqsqv9af6n7vtuspnv3t59w7e9mvykyznmcr3h9vep8emte2lgak8d5s0q65q2

  • Efectiu per correu postal:

    La nostra antiga adreça postal ja no és vàlida.

Si us plau, preneu un minut per fer una donació a Tails avui!

Feu una donació