Avui, retirem l'extensió del navegador Tails Verification que abans s'anunciava a la nostra pàgina de baixada. L'estem substituint per codi de JavaScript similar que ara s'executa directament a la pàgina.

Aquest nou procediment de verificació és:

  • Més senzill i ràpid per als usuaris novells

  • Compatible amb més navegadors web, per exemple, Edge i Safari

  • Tan segur com l'extensió Tails Verification

Segons els registres del nostre lloc web, sembla que actualment només s'estan verificant una minoria de baixades. Creiem que aquest procediment de verificació simplificat augmentarà considerablement el nombre de baixades verificades i millorarà la seguretat dels nostres usuaris.

Els usuaris de l'extensió Tails Verification poden eliminar-la del seu navegador amb seguretat. Se'ls recordarà que ho facin a la pàgina de baixada.

Eliminarem l'extensió Tails Verification de les botigues de Firefox i Chrome d'aquí a uns dies.

Les altres dues tècniques de verificació encara estan disponibles:

  • Si baixeu Tails mitjançant BitTorrent, el vostre client BitTorrent verificarà automàticament la suma de verificació de la imatge de Tails quan finalitzi la baixada.

  • Si coneixeu OpenPGP, podeu verificar la vostra imatge de Tails mitjançant una signatura OpenPGP.

Un agraïment especial a Mike Meixler que va donar el seu temps per ajudar-nos amb el JavaScript de verificació!

En el futur, aquesta simplificació ens permetrà simplificar encara més la pàgina de baixada i les instruccions d'instal·lació. També volem investigar com fer la verificació més ràpida. Si coneixeu WebAssembly, mireu si ens podeu ajudar a accelerar el càlcul de la suma de verificació.

Vegeu també el nostre document de disseny sobre el model de seguretat i amenaça de la verificació de la baixada.