Actors maliciosos han augmentat l'aposta el 2023.

Els anomenats sistemes d'intel·ligència artificial s'han popularitzat, augmentant els programes de desinformació política. Els tancaments i els alentiments d'Internet s'han consolidat fermament com a eines autoritàries per censurar el discurs progressista. Les contínues revelacions dels atacs de clic zero ens ha portat la perillosa omnipotència del complex militar digital.

Però, també hem fet plans per marcar la seva aposta.

Hem construït una estratègia de 3 anys d'última generació per convertir Tails en un adversari formidable d'aquestes forces repressives poderoses. Hem fet plans per entendre millor l'ús de Tails per part de periodistes i activistes, i per entendre i millorar l'ús de Tails al món majoritari. Tot això alhora que introduïm noves funcions i millores a les funcions existents que fan que Tails sigui encara més rellevant.

Aquest és el progrés que hem fet durant el primer any del pla.

Desenvolupament de productes

S'ha millorat, encara més, l'Emmagatzematge Persistent per emmagatzemar dades encriptades.

Tails 5.8 ha sigut un dels llançaments de Tails més importants en anys. A Tails 5.8, vam presentar un nou Emmagatzematge Persistent. El nou Emmagatzematge Persistent no requereix ser reiniciat després de la seva creació ni en cap moment després d'activar una funcionalitat nova. També ha facilitat la persistència de més configuracions. La cirereta del pastís: un canvi d'imatge elegant per a l'Emmagatzematge Persistent!

Però el nou Emmagatzematge Persistent no ha sigut del tot divertit i fàcil per als usuaris de Tails. Tenia errors i vam treballar molt dur per solucionar els problemes als quals s'enfrontaven els nostres usuaris.

No ens vam aturar aquí. També hem continuat afegint funcionalitats a l'Emmagatzematge Persistent. Ara, és més fàcil fer còpies de seguretat de tot l'Emmagatzematge Persistent i esborrar les dades de cada funcionalitat.

Nou botó per suprimir les dades d'una funcionalitat de l'Emmagatzematge Persistent
Opció per clonar l'Emmagatzematge Persistent actual a l'Instal·lador de Tails

També hem introduït millors pràctiques de contrasenya per protegir l'Emmagatzematge Persistent. Les contrasenyes diceware generades aleatòriament i un format d'encriptatge millorat fan que l'Emmagatzematge Persistent sigui exponencialment més segur.

Les millores a la Connexió Tor faciliten l'elusió de la censura.

L'assistent de Connexió Tor és més elegant. Hem millorat la missatgeria d'error en connectar-se automàticament a la xarxa Tor i el maneig dels portals captius.

Connectar-se a Tor és només una part de la història. De vegades, els usuaris de Tails poden trobar-se en circuits de Tor lents. I pitjor encara, és possible que no puguin resoldre els problemes. Per tant, hem fet que sigui més fàcil tancar els circuits de Tor molestos.

Opció per tancar un circuit a Circuits Onion

Tails segueix sent un dels sistemes operatius més segurs del món.

Aquest any, hem llançat 15 versions de Tails, assegurant-nos que els usuaris tinguessin l'última versió del Navegador Tor i Thunderbird. Sí, QUINZE!

També vam demanar a Radically Open Security que fes una auditoria de seguretat de Tails. Les seves troballes van confirmar la nostra seguretat d'avantguarda.

PD: Mantenir Tails actualitzat és la vostra millor defensa contra la vigilància i la censura en línia!

I hem començat a mudar-nos a la nostra nova llar!

🎉 ✨ tails.net ✨ 🎉

Hem realitzat un munt de projectes de millora de la llar. Així que la nostra nova llar és encara més acollidora per a gent que parla diferents idiomes, hem revisat el commutador d'idiomes. També hem afegit traduccions al català. Gràcies per ser aquí!

Les zones d'alt trànsit del lloc web també tenen una nova catifa. Feu una ullada a les nostres noves pàgines de Contribuir, Assistència i Contacte.

Un gran aplaudiment als voluntaris que ho han fet possible: @jawlensky pel redisseny del lloc web i al nostre equip de traduccions al català!

Salut comunitària i organitzativa

  • Sprints. El nostre equip principal ha organitzat dos sprints aquest any. Al voltant de Setmana Santa, ens vam ajuntar a París. L'agenda era pressupostar l'any vinent i construir un full de ruta per a la salut financera. També a l'agenda: formatge francès, aperitius indis picants i Dixit. Més tard l'any, ens vam tornar a trobar en una combinació de participació en línia i presencial. Vam reflexionar sobre els nostres esforços d'aquest any i vam traçar plans per a un futur més sostenible del projecte.

  • Reflexions. Amb l'aspiració d'arribar i animar a poblacions més diverses d'usuaris de Tails, també hem iniciat un camí per millorar la diversitat del projecte. El nostre equip bàsic va començar a reunir-se quinzenalment per reflexionar sobre les normes del nostre lloc de treball. Estem utilitzant aquest text del Centre d'Organitzacions Comunitàries com a guia per a la reflexió i la millora.

Salut financera

Els actors maliciosos no s'enfonsaran, però nosaltres tampoc. Aquest any, Tails ha sigut fonamental en diverses investigacions d'alt risc i lluites per un canvi progressiu. Com aquesta condemnadora acusació de la vigilància sistemàtica de les feministes del país per part de l'exèrcit mexicà.

Jo, (@bokonon), m'he unit al nostre petit equip de Tails aquest any per dirigir les nostres activitats de recaptació de fons. He estat obsessionat per com un projecte de programari lliure com el nostre pot seguir millorant Tails mentre el manté lliure. I una cosa ja està clara: necessitarem la vostra ajuda. Sovint.

Tot i que no sabem quants usuaris de Tails fan donacions a Tails, la nostra estimació és de ~1%. Tails està dissenyat per a persones que viuen vides vulnerables i d'alt risc. Molts dels quals probablement no estiguin en condicions de contribuir. Les vostres donacions mantenen Tails gratuït per a tots els altres!

Estem a prop del final de la nostra campanya per finançar Tails el 2024, però molt lluny dels nostres objectius.

Potser mai tinguem els recursos que tenen els actors poderosos i maliciosos, però sabem una cosa: junts, podem arribar molt més lluny. A mesura que anem de vacances, uniu-vos a nosaltres per garantir que Internet no es converteixi en sinònim de vigilància i censura. Regaleu privadesa avui!

Feu una donació