Tails no arrenca

Mac

Aquesta secció enumera problemes coneguts amb maquinari específic.

Tails no arrenca en absolut als models de Mac que utilitzen el xip Apple M1 i en molts altres models de Mac.

Apple no prioritza la col·laboració amb projectes de Programari Lliure. El seu maquinari més nou sol ser molt difícil per als desenvolupadors de Programari Lliure per fer compatible amb Linux, i per tant amb Tails. El maquinari de PC acostuma a ser més obert i funcionar millor amb Linux.

Consulteu les nostres instruccions sobre com iniciar Tails a Mac per obtenir consells generals de resolució de problemes.

Feu-nos saber si descobriu un problema o una solució alternativa.

PC

Aquesta secció enumera problemes coneguts amb maquinari específic.

Consulteu les nostres instruccions sobre com iniciar Tails al PC per obtenir consells generals de resolució de problemes.

Feu-nos saber si descobriu un problema o una solució alternativa.

Dell Latitude E5250

No arrenca als llapis USB de Tails.

Dell Latitude E6430 and E6230

No arrenca en llapis USB.

Amb les versions de la BIOS A03 06/03/2012 (i A09, A11 i A12)

Missatge d'error: Invalid partition table!

Solució alternativa (almenys amb les versions de la BIOS A09, A11 i A12): només heu de prémer Enter i continuarà amb l'arrencada.

HP Notebook BCM943142HM

No inicia Tails 4.13.

System76 Oryx Pro

Aquesta màquina no arrenca des d'un llapis USB de Tails: el nucli de Linux inclòs com a mínim de Tails 3.11 a 3.13.1, inclosos, no admet el controlador USB de maquinari.

Tails no s'inicia completament

Mac

Aquesta secció enumera problemes coneguts amb maquinari específic.

Consulteu les nostres instruccions sobre com iniciar Tails a Mac per obtenir consells generals de resolució de problemes.

Feu-nos saber si descobriu un problema o una solució alternativa.

MacBook Air Retina 2018 i 2019

Per iniciar Tails amb èxit, afegiu la següent opció d'arrencada quan inicieu Tails:

modprobe.blacklist=thunderbolt

Tot i així, és possible que el trackpad i el teclat no funcionin. Podeu utilitzar un ratolí i un teclat externs.

PC

Aquesta secció enumera problemes coneguts amb maquinari específic.

Consulteu les nostres instruccions sobre com iniciar Tails al PC per obtenir consells generals de resolució de problemes.

Feu-nos saber si descobriu un problema o una solució alternativa.

Error de "Soft lockup"

En alguns ordinadors portàtils, Tails arrenca amb el següent error:

soft lockup - CPU#N stuck for Ns

Per iniciar Tails amb èxit, proveu d'afegir la següent opció d'arrencada en iniciar Tails:

acpi_rev_override=1

Microsoft Surface Laptop 3 i 4

El teclat i el ratolí no funcionen en aquest ordinador portàtil. Si trobeu una solució alternativa, feu-nos-la saber.

Problemes de xarxa

Interfícies Wi-Fi problemàtiques

Comproveu en aquesta secció si hi ha una solució alternativa per fer que la vostra interfície Wi-Fi funcioni a Tails.

Per conèixer el model de la vostra interfície Wi-Fi:

1. Obriu el Terminal i executeu l'ordre següent:

lspci -v | grep "Network controller"

88W8897 [AVASTAR] 802.11ac Wireless

En alguns ordinadors amb un adaptador Wi-Fi Marvell Avastar 88W8897, com ara alguns models de Microsoft Surface Pro, Tails no es pot connectar a les xarxes Wi-Fi.

Si experimenteu aquest problema, podeu provar de desactivar l'anonimització d'adreces MAC que de vegades ho soluciona.

RTL8723BE PCIe Wireless Network Adapter

En alguns ordinadors amb un adaptador Wi-Fi RTL8723be, Tails pot no descobrir xarxes Wi-Fi, proporcionar connexions Wi-Fi poc fiables o tenir un rendiment Wi-Fi deficient.

Podeu provar d'afegir les següents opcions d'arrencada quan inicieu Tails fins que trobeu una combinació que us convingui. La combinació exacta d'opcions que funciona depèn de l'ordinador:

• rtl8723be.fwlps=0 rtl8723be.ips=0

• rtl8723be.ant_sel=1

• rtl8723be.ant_sel=2

• rtl8723be.ant_sel=1 rtl8723be.fwlps=0 rtl8723be.ips=0

• rtl8723be.ant_sel=2 rtl8723be.fwlps=0 rtl8723be.ips=0

Interfície de xarxa Wi-Fi de Broadcom que necessita broadcom-sta-dkms

Algunes interfícies Wi-Fi de Broadcom requereixen el controlador "wl", proporcionat pel paquet de Debian "broadcom-sta-dkms", per funcionar a Tails.

El controlador wl no està inclòs a Tails perquè és propietari.

El vostre dispositiu requereix el controlador wl si es troba a la llista de dispositius compatibles amb el paquet broadcom-sta-dkms a la pàgina wiki de Debian corresponent. Si trobeu el vostre dispositiu a la llista de dispositius compatibles, és impossible utilitzar la vostra targeta Wi-Fi a Tails.

Lenovo Legion Y530

L'adaptador Wi-Fi no funciona.

Per solucionar aquest problema, afegiu la següent opció d'arrencada quan inicieu Tails:

modprobe.blacklist=ideapad_laptop

Altres problemes de maquinari

Configuracions del touchpad

Lenovo IdeaPad 3 Touchpad

Aquest touchpad no funciona per defecte. Per solucionar aquest problema, afegiu la següent opció d'arrencada en iniciar Tails:

pci=nocrs

Lenovo ThinkPad 11e

Tails pot ser inestable i deixar de funcionar regularment en alguns ordinadors portàtils Lenovo ThinkPad 11e, com ara el model del 2015.

Per solucionar aquest problema, afegiu la següent opció d'arrencada en iniciar Tails:

intel_idle.max_cstate=1

Els dispositius USB no funcionen en algunes plaques base GIGABYTE

Per solucionar aquest problema, podeu provar de:

• Utilitzar altres ports USB. Per exemple, utilitzeu els ports USB 2 en lloc dels ports USB 3 i viceversa.

• Habilitar aquestes 3 opcions a la BIOS

• xHCI handoff
    • EHCI handoff
    • IOMMU controller
  • Afegiu la següent opció d'arrencada en iniciar Tails:

amd_iommu=on iommu=pt

• Desactiveu IOMMU a la BIOS i torneu-lo a activar.

Algunes d'aquestes solucions poden desactivar alguns dels ports USB.

Corrupció de gràfics al Navegador Tor i a Thunderbird

En alguns ordinadors, el Navegador Tor i Thunderbird es mostren incorrectament:

• La finestra de l'aplicació està inicialment buida i blanca.

• Les icones i els menús només apareixen quan es passa el ratolí per sobre.

• El contingut de la finestra només es mostra en ratlles quan es desplaça.

Per solucionar aquest problema, afegiu la següent opció d'arrencada quan inicieu Tails:

intel_iommu=off

Aquest problema afecta almenys els ordinadors següents:

• MacBookPro11,5

• Altres MacBook amb un adaptador de gràfics Radeon R9

Acer Swift 3

Per permetre que Tails utilitzi tota la memòria disponible, inicieu Tails des de l'entrada de microprogramari F2 EFI setup.

Dell XPS 15 7590 amb targeta gràfica Nvidia

Quan utilitzeu la targeta Nvidia d'un portàtil Dell XPS 15 7590, és possible que el sistema no respongui mentre feu servir Tails.

Per solucionar-ho, inicieu Tails amb la següent opció d'arrencada:

pcie_port_pm=off

Altres problemes

Tails no esborra la memòria de vídeo

Tails no esborra la memoria de vídeo.

Quan reinicieu l'ordinador després d'utilitzar Tails, és possible que mostri breument l'última pantalla que s'ha mostrat a Tails.

Si tanqueu l'ordinador en comptes de reiniciar-lo, la memòria de vídeo s'esborrarà automàticament al cap d'un temps.

Vegeu Esborrar la memòria de vídeo en apagar.