Avui hem afegit documentació al nostre lloc web per instal·lar Dangerzone a Tails.

Quan rebeu documents no fiables, per exemple, fitxers adjunts de correu electrònic, Dangerzone us permet convertir-los en fitxers PDF segurs abans d'obrir-los.

Dangerzone és especialment útil per als periodistes que reben documents potencialment perillosos de fonts anònimes o els baixen d'Internet.

Dangerzone és una eina essencial i ha estat creat per grans persones. Va ser escrit primerament per Micah Lee per protegir els periodistes d'investigació mentre treballaven a The Intercept. Dangerzone ara és mantingut per Freedom of the Press Foundation, una organització sense ànim de lucre que protegeix el periodisme d'interès públic. Edward Snowden i Laura Poitras formen part del seu consell d'administració.

És totalment el tipus de programari que s'alinea amb la nostra missió. L'únic motiu pel qual no incloem Dangerzone a Tails per defecte és perquè Dangerzone és massa gran i no està disponible a Debian.

Així doncs, vam col·laborar amb Alex Pyrgiotis de la Freedom of the Press Foundation per facilitar al màxim la instal·lació de Dangerzone a Tails com a Programari Addicional. La configuració requereix utilitzar la línia d'ordres, però, després d'això, Dangerzone s'instal·larà automàticament cada vegada que inicieu Tails.

Dangerzone permetrà que més periodistes d'investigació utilitzin l'entorn segur que proporciona Tails quan manipulen documents sensibles.

També és la primera vegada que recomanem instal·lar un paquet de tercers que no estigui disponible a Debian. Sabem que un munt de programari que seria útil per als nostres usuaris no està disponible a Debian. Si aquest primer experiment té èxit, és possible que documentem més paquets d'aquest tipus.