El terme "xarxa local" fa referència al conjunt d'ordinadors i dispositius als quals es pot accedir directament des del vostre ordinador sense passar per Internet.

Per exemple, el vostre encaminador domèstic o router, la vostra impressora de xarxa o la intranet de la vostra empresa normalment estan a la vostra xarxa local, també anomenada LAN o Local Area Network, en anglès. En termes tècnics, es refereix al conjunt d'adreces IP definides a RFC1918, com les adreces IP que comencen en 192.168.

Consideracions de seguretat

L'accés als recursos de la xarxa local pot ser útil en el context de Tails, per exemple per intercanviar documents amb algú de la mateixa xarxa local sense passar per Internet.

Però una aplicació que es pot connectar tant a recursos d'Internet (passant per Tor) com a recursos de la xarxa local (sense passar per Tor) us pot desanonimitzar.

Aquesta pàgina descriu algunes de les mesures de seguretat integrades a Tails per protegir-vos d'aquests atacs i s'explica com accedir a alguns tipus de recursos a la xarxa local.

Les connexions fetes a la xarxa local no són anònimes i no passen a través de Tor.

Navegació de pàgines web a la xarxa local

És impossible accedir a pàgines web a la xarxa local mitjançant el Navegador Tor. Això evita que els llocs web d'Internet us deanonimitzin utilitzant el contingut d'altres pàgines web que poden ser específiques de la vostra xarxa local i revelin on sou.

Per accedir a pàgines web a la xarxa local, utilitzeu el Navegador Insegur.

Baixar fitxers de pàgines web a la xarxa local

Per baixar fitxers de pàgines web a la xarxa local, podeu utilitzar el l'ordre curl. Per exemple, per baixar un document disponible a la xarxa local a http://192.168.1.40/document.pdf executeu l'ordre següent:

curl http://192.168.1.40/document.pdf