Moltes gràcies, en nom de tot el nostre equip, a tots els que heu fet donacions durant la nostra campanya de final d'any!

Hem recaptat 132 750 de 2 799 donants. Això suposa un 40% més que l'any passat i un 30% del nostre pressupost anual. Aquests excel·lents números signifiquen més sostenibilitat per a Tails i, en definitiva, millors eines per a tots els nostres usuaris.

Aquí teniu el que hem fet des d'octubre amb la vostra ajuda:

  • Pel nombre d'actualitzacions automàtiques, sabem que Tails s'ha utilitzat un 20% més el 2020 que el 2019. És el nostre augment més gran des del

  • Hem dissenyat i provat millores d'usabilitat a l'Emmagatzematge Persistent i a la connexió a Tor.

    Sabem per enquestes anteriors i investigacions d'usabilitat que aquests són dos aspectes crítics per millorar la usabilitat de Tails, especialment per a usuaris menys tècnics i persones que pateixen una forta censura en línia, per exemple a Àsia.

    Les vostres donacions ens ajudaran a implementar tantes d'aquestes millores com sigui possible durant el 2021. Ja podeu fer una ullada als nous dissenys dels nostres plànols de l'Emmagatzematge Persistent i la connexió a Tor.

    Abans de llançar els canvis sempre provem la usabilitat de les principals funcions amb els usuaris. Aquesta vegada va ser especialment emocionant perquè nosaltres vam provar el nostre disseny de forma remota utilitzant paper prototipat amb persones de Grècia, Mèxic, Itàlia, Uganda, Alemanya, Irlanda i Malàisia!

  • Hem simplificat el procediment de verificació a la nostra pàgina de baixada substituint l'extensió Tails Verification per un codi de JavaScript similar que s'executa directament a la pàgina de baixada.

    Aquesta senzilla millora de la usabilitat va tenir un impacte enorme i un 60% més de les baixades estan verificades i segures ara que amb la verificació feta per l'extensió.

  • Hem automatitzat les parts que més temps consumeixen del nostre procés de llançament.

    Calculem que hem dividit aproximadament a la meitat la quantitat de temps, treball i l'estrès necessari perquè puguem publicar una nova versió de Tails.

    Per als usuaris, això significa un temps de resposta més ràpid en cas d'una important vulnerabilitat de seguretat i més temps disponible per treballar en les noves característiques i millores.

  • Hem contractat un nou desenvolupador bàsic, Boyska.

    boyska té una gran experiència en els aspectes tècnics de desenvolupament de sistemes operatius i programari, i també en les implicacions socials de la tecnologia, el Programari Lliure i la privadesa.

    boyska serà clau per aportar millores a Tails més ràpidament.

Gràcies de nou per donar suport a Tails!