Tails és cada cop més popular: darrerament algú inicia Tails cada deu segons en algun lloc del món. I també, cada sis setmanes, hi ha una actualització de seguretat de Firefox i posteriorment publiquem una nova versió de Tails.

A causa d'aquesta quantitat d'usuaris i d'un cicle de llançament tan curt, és un repte mantenir Tails viu i poder millorar.

Necessitem més mans!

Entre les coses que sabem que hauríem de fer en els propers anys, hem identificat algunes àrees que podrien beneficiar-se més dels nous col·laboradors dedicats.

Avui parlem de millorar la infraestructura darrere de Tails. Per tant, si sou un administrador de sistemes, un desenvolupador de programari o qualsevol altra cosa relacionada, us necessitem! Si us plau, seguiu llegint.

Quina és la missió?

Els administradors de sistemes de Tails configuren i mantenen la infraestructura que admet el desenvolupament i les operacions de Tails. El nostre objectiu és facilitar la vida dels col·laboradors de Tails i millorar la qualitat dels nostres llançaments.

Les nostres eines principals són: Debian, Puppet, Git i Jenkins.

Les peces més importants i més grans del nostre full de ruta actualment són:

  • Integració contínua: volem reduir dràsticament la quantitat de treball necessària per preparar un llançament de Tails; també volem detectar les regressions el més aviat possible. Tot el que fusionem hauria de passar per una suite de proves automatitzada i els nostres paquets de Debian s'haurien de crear automàticament a partir d'etiquetes Git.

  • Repositori APT congelable: hem de congelar el nostre dipòsit APT quan congelem la nostra branca de llançament; aquesta també és una primera i important fita en el nostre camí cap a construccions reproductibles.

Emocionant, eh? No cal dir que també tenim pendents moltes més tasques petites

Com podeu ajudar?

Hi ha moltes maneres de donar-nos un cop de mà en aquest àmbit. Llegiu-ne més!

Quan us poseu en contacte amb nosaltres, si us plau, adjunteu un pedaç, o els vostres plans, per a un tiquet marcat amb *Easy*: d'aquesta manera, podreu posar-vos ràpidament al dia i ens acostumarem a treballar junts. Això sí, si el tiquet en el qual voleu treballar no té la informació necessària per resoldre'l, no dubteu en demanar-nos abans aclariments.