Com molts de vosaltres heu notat, el nostre servidor principal va estar fora de línia des del divendres 30 d'abril a les 19:09 UTC fins al dilluns 3 de maig a les 05:58 UTC.

Això va ser degut a una fallada de maquinari en una de les moltes unitats de distribució d'energia del bastidor on està allotjat el nostre servidor principal. Riseup, també allotjat al mateix centre de dades, va patir la mateixa fallada de maquinari.

Malauradament, la interrupció va afectar tots els usuaris de Tails: les actualitzacions fallaven i el nostre lloc web no apareixia en iniciar el Navegador Tor.

Alguns de vosaltres teníeu por que la infraestructura de Tails pogués haver patit algun atac. No sembla que hagi estat així. Encara s'estan investigant els motius reals de la fallada d'alimentació, però tot indica que es va tractar d'una simple fallada de maquinari. No hi ha cap indici d'activitat maliciosa.

Vam trigar molt de temps a tornar-lo a connectar a causa d'una mala configuració del nostre sistema de notificacions. Els nostres administradors de sistemes només es van assabentar de la interrupció quan van tornar a treballar dilluns.

Per evitar un retard tan llarg en el futur, farem que el nostre sistema de notificacions sigui més resistent.

Disculpeu les molèsties!