Vam escriure i adoptar un Codi de Conducta des del nostre primer hackfest públic a París el 2014. Aquest codi era i està pensat com una guia per fer que els nostres espais públics siguin acollidors i amigables per a tothom.

Des de llavors hem treballat en un Contracte Social que avui presentem amb orgull!

El Contracte Social de Tails és un conjunt de compromisos que com a col·laboradors del projecte Tails mantenim. Aquest treball es deriva del Contracte Social de Debian i el Contracte Social de Tor. Si teniu cap pregunta o comentari, no dubteu a enviar un correu electrònic a: tails-project@boum.org.

Aquesta és una promesa de la nostra comunitat de col·laboradors a la resta del món, que afirma un compromís amb les nostres creences.

1. En crear Tails, intentem oferir eines fàcils d'utilitzar per a l'anonimat i la privadesa

Creiem que la privadesa, el lliure intercanvi d'idees i l'accés igualitari a la informació són essencials per a les societats lliures i obertes. Mitjançant els nostres estàndards comunitaris i les eines que creem, proporcionem mitjans que permeten a totes les persones protegir i avançar aquests ideals.

2. Tails és i seguirà sent Programari Lliure

L'accés igualitari a la informació inclou la disponibilitat gratuïta del nostre codi i documentació, així com la transparència dels nostres processos de presa de decisions.

Tots els components de Tails que creem nosaltres mateixos tenen i tindran una llicència coherent amb les Directrius de Programari Lliure de Debian.

Tails sempre serà lliure d'utilitzar, remesclar, adaptar i distribuir. Com a úniques excepcions a aquesta regla, Tails inclou:

  • una part menor del microprogramari no lliure per tal de funcionar amb el màxim de maquinari possible;
  • unes quantes peces de programari el codi font dels quals és públic però no compatible amb les directrius de Programari Lliure de Debian; són necessàries per donar suport a casos d'ús importants.

3. Retornarem a la comunitat de Programari Lliure

Tails és un derivat de Debian orientat a la privadesa.

Volem que les eines de seguretat utilitzables i orientades a la privadesa es converteixin en un estàndard per a la comunitat de Programari Lliure en el seu conjunt.

Sempre que sigui possible, s'enviaran correccions d'errors, millores de codi, paquets de Debian, així com treballs sobre problemes d'usabilitat als desenvolupadors originals. D'aquesta manera, les nostres modificacions beneficiaran els altres i es podran millorar encara més per un públic més ampli de persones.

4. Fomentem la participació i la transparència

Volem produir Tails d'una manera que fomenti la participació, la qual cosa requereix documentar públicament què es pot millorar. Com que Tails es crea d'una manera tan transparent, s'anima tothom a participar, revisar-lo i assenyalar problemes.

Per fer de la nostra comunitat un lloc acollidor per a tothom, vam acordar un Codi de Conducta.

5. Mai farem mal als nostres usuaris de manera intencionada

Sempre farem tot el possible per crear eines segures i fàcils d'utilitzar. Mai inclourem voluntàriament portes del darrere o programari maliciós ni cooperarem amb cap entitat que vulgui que perjudiquem els nostres usuaris.

De vegades es produeixen errors. Serem honestos sobre ells i solucionarem els que afectin la seguretat dels usuaris de Tails quan en siguem informats.

Sempre que se'ns informi de problemes greus de seguretat en privat, els provarem i ens assegurarem de solucionar aquests problemes ràpidament. Notificarem als nostres usuaris sempre que se'ns informi d'un problema d'aquest tipus. Tanmateix, per a la seguretat dels nostres usuaris, és possible que no revelem un problema tan greu abans de publicar una solució.

6. Donem als usuaris els mitjans per decidir quant poden confiar en Tails

Animem als usuaris a informar-se i decidir si Tails és adequat per al seu cas d'ús i fins a quin punt poden confiar-hi. Treballem amb diligència per mantenir la nostra comunitat al dia a través dels nostres diferents canals de comunicació sobre l'estat actual del nostre programari i les seves limitacions. Animem als usuaris a llegir la nostra documentació, així com la documentació de tercers per prendre una decisió informada i participar en un procés d'aprenentatge sobre les eines que oferim.

Oferim i expliquem mètodes de verificació perquè tothom pugui assegurar-se que ha baixat una còpia genuïna de Tails.