Avui comencem una campanya de donacions per finançar la nostra feina el 2017.

A diferència de la majoria d'altres eines d'Internet, Tails és gratuït i és Programari Lliure. No venem les vostres dades, no us enviem publicitat dirigida, ni vendrem mai el nostre projecte a una gran empresa. Donem Tails de forma gratuïta simplement perquè tothom mereix estar protegit de la vigilància i la censura. Però també perquè ser programari lliure és un requisit necessari perquè les nostres eines estiguin segures i us protegeixin com es pretén. Si es tanqués el nostre codi font, no hi hauria manera de verificar que el nostre programari sigui fiable.

Des del 2014, hem recaptat 210 000€ de mitjana cada any, procedents de:

  • Gent com tu
  • Empreses privades com Mozilla o DuckDuckGo
  • Fundacions i ONGs com Hivos i Access Now
  • Entitats relacionades amb el govern dels EUA com l'Open Technology Fund (OTF) o el National Democratic Institute (NDI)

Relacionat amb el govern
dels EUA: 34%, Fundacions i ONG: 34%, Particulars: 17%, Empreses:
15%

Sovint sentim queixes sobre el fet que molts projectes de programari que estan destinats a lluitar contra la vigilància, com Tor i Tails, reben molt de finançament del govern dels Estats Units; els projectes de vigilància del qual són durament criticats. Compartim completament aquesta preocupació i ens preocuparem per la nostra responsabilitat i sostenibilitat sempre que la supervivència del nostre projecte depengui d'unes petites subvencions, algunes d'elles procedents d'organitzacions vinculades als governs.

Ara, ens agradaria que penseu: d'on ha de venir el nostre finançament?

La resposta és clara per a nosaltres: la supervivència de Tails l'han de garantir els mateixos usuaris, de manera que, a canvi, puguem seguir utilitzant els nostres diners en el seu millor interès, amb total independència.

A partir de les estadístiques anònimes del nostre lloc web sabem que Tails és utilitzat per unes 18 000 persones cada dia. Si cadascuna d'elles donés 12€, el preu d'un llapis USB, el nostre pressupost per a tot l'any s'assoliria en un dia. Com podeu veure, finançar Tails a través de donacions és realista i el nostre pressupost ridículament petit en comparació a les empreses i agències multimilionàries que gestionen el negoci de la vigilància.

Però molts dels nostres usuaris podrien tenir problemes si fessin una donació a una eina antivigilància com Tails. Per tant, quan feu una donació a Tails, també esteu ajudant a totes aquestes persones mantenint Tails viu. Penseu en configurar una donació anual o mensual.

Si voleu que Tails es mantingui independent, preneu un minut per fer una donació.

Feu una donació