Tails utilitza Tor perquè és la millor xarxa d'anonimat disponible.

Compliment de l'anonimat

Volem aplicar una bona seguretat per defecte per als nostres usuaris. Per això, és un supòsit fonamental de Tails forçar tot el trànsit de sortida a xarxes d'anonimat com Tor.

Amb els anys Tor s'ha convertit en una gran xarxa amb molta capacitat i una bona velocitat.

Les xarxes privades virtuals (VPN) podrien ser més ràpides que Tor, però no són xarxes d'anonimat, perquè els administradors de la VPN poden saber tant des d'on us connecteu com on us connecteu i trencar el vostre anonimat. Tor proporciona l'anonimat ja que fa impossible que un únic punt de la xarxa conegui tant l'origen com la destinació d'una connexió.

Quan utilitzeu una VPN, un atacant també pot trencar el vostre anonimat supervisant les connexions entrants i sortints dels pocs servidors de la VPN. D'altra banda, la xarxa Tor està formada per més de 7500 repetidors gestionats arreu del món per voluntaris.

Base d'usuaris

Tor és la xarxa d'anonimat amb la base d'usuaris més gran. Més de 4 000 000 usuaris es van connectar a Tor diàriament el 2023. Ser adoptat per un públic tan gran demostra la seva maduresa, estabilitat i usabilitat.

Tor està sent utilitzat per igual per periodistes, forces de l'ordre, governs, activistes dels drets humans, líders empresarials, militars, víctimes d'abús i ciutadans mitjans preocupats per la privadesa en línia. En realitat, aquesta diversitat proporciona un anonimat més fort per a tothom, ja que fa que sigui més difícil identificar o orientar un perfil específic d'usuari de Tor. L'anonimat estima la companyia.

Mèrits tècnics i reconeixement

Tor s'ha associat amb institucions de recerca líders i ha estat sotmès a una intensa investigació acadèmica. És la xarxa d'anonimat que es beneficia de la majoria d'auditoria i revisió per iguals.

Tor ha rebut premis per institucions com la Electronic Frontier Foundation i la Free Software Foundation per citar-ne alguns.

Un extracte d'una valoració secreta de la NSA va caracteritzar Tor com «el rei de l'anonimat d'Internet d'alta seguretat i baixa latència» amb «cap aspirant al tron a l'espera».

Relació entre Tor i Tails

  • El programari Tor el fa The Tor Project.

  • La xarxa Tor està dirigida per una comunitat mundial de voluntaris.

  • Tails és un projecte independent fet per un grup diferent de persones.

Tails és un sistema operatiu complet que utilitza Tor com a aplicació de xarxa predeterminada. El projecte Tor recomana l'ús de Tails per als casos d'ús que no estan coberts pels seus propis projectes (per exemple, el Navegador Tor).

Però moltes persones utilitzen Tor fora de Tails, i moltes persones utilitzen Tails per fer altres coses que no siguin accedir a Internet mitjançant Tor, per exemple per treballar fora de línia en documents sensibles.

Quant a I2P

I2P és una altra xarxa d'anonimat i alternativa a Tor. Tails solia incloure I2P fins al 2017. Vam eliminar I2P a Tails 2.12 perquè era massa costós de mantenir.

No tenim previst tornar a afegir I2P a Tails perquè I2P encara no s'ha fet prou popular i utilitzable com per importar al nostre públic objectiu.