El 7 d'octubre vam llançar la nostra campanya de donacions explicant per què donar suport a Tails és més important que mai. El 31 d'octubre, vam resumir què vam fer l'any 2019 per facilitar l'adopció de Tails pels nous usuaris. Avui us passem els nostres plans per al 2020.

Però primer, estem contents que la campanya de donacions hagi tingut bastant èxit fins ara. Hem rebut uns 50 000€ ja, que és un 69% més que l'any passat. Tot i així, aquests bons resultats es deuen a algunes grans donacions i, fins ara, menys persones han donat, un 16% menys que el 2018. Esperem que després de llegir aquesta notícia molts de vosaltres considereu donar a Tails.

Menys actualitzacions manuals (gener de 2020)

Tails ofereix un mecanisme d'actualització automàtica des del 2013. Però aquest mecanisme només funciona per a una quantitat limitada d'actualitzacions, després de les quals cal una actualització "manual".

Aquestes actualitzacions manuals són un problema important i sabem que els usuaris sovint pensen que el seu Tails està "trencat" quan les actualitzacions automàtiques ja no són possibles.

El 2020, eliminarem la necessitat de la majoria d'aquestes actualitzacions manuals. I com que les actualitzacions automàtiques també solen ser massa doloroses, investigarem maneres de fer-les més lleugeres i robustes.

Nova pàgina d'inici i material de divulgació (abril de 2020)

Aprofitant tot el treball que hem fet els darrers anys per fer que Tails sigui més fàcil d'instal·lar i utilitzar, el 2020 explicarem millor què és Tails i per què la gent l'ha d'utilitzar.

El text de la nostra pàgina d'inici i Informació no ha canviat significativament des del 2011. És massa detallat, massa tècnic per a la majoria de la gent i no és prou atractiu visualment. Des d'aleshores Tails ha recorregut un llarg camí: el nombre de persones que utilitzen Tails s'ha multiplicat per 16. Tails ja no és un projecte experimental per a experts en privadesa sinó un referent consolidat.

Per a la part menys tècnica del nostre públic objectiu, Tails és un objecte tecnològic com res que hagin utilitzat abans. Alguns dels conceptes bàsics de Tails són particularment innovadors i difícils d'entendre abans d'utilitzar-lo:

  • Tails és un sistema operatiu complet que s'inicia des d'un llapis USB.

  • Tails ho oblida tot per defecte.

Per assegurar-nos que la nova explicació de Tails tingui sentit per als usuaris menys experts en tecnologia, utilitzarem tècniques de disseny centrades en l'usuari i treballar amb dissenyadors gràfics professionals.

Per arribar a comunitats crítiques d'usuaris i formadors de seguretat digital a tot el món, també imprimirem materials de divulgació basats en aquesta nova explicació, els posarem a disposició en quatre idiomes i els enviarem a organitzacions associades d'arreu del món.

Si la vostra organització treballa amb periodistes, activistes o defensors dels drets humans i està interessada a rebre fulletons sobre Tails el 2020, contacteu amb nosaltres.

Arrencada segura per a un millor suport de maquinari (juliol de 2020)

El 2019, vam treballar per facilitar als usuaris iniciar Tails a Mac i, com a conseqüència, el seu nombre es va duplicar.

Durant anys, Secure Boot ha estat una de les principals fonts de problemes informats al nostre servei d'assistència i ha impedit que els usuaris menys experts en tecnologia adoptessin Tails.

Actualment, molts han d'aprendre a desactivar l'arrencada segura al seu ordinador. Aquest procés és lleugerament diferent a cada ordinador, és molt complicat aprendre pel vostre compte i pot provocar problemes aterridors per a ordinadors Windows, per exemple BitLocker us demana una clau de recuperació.

L'any que ve, afegirem suport per a Secure Boot a Tails, cosa que facilitarà l'inici a l'ordinador, per al qual el 90% de la gent baixa Tails.

El 2020, ens centrarem en la millora de la usabilitat de Tails i la difusió a la gent amb més necessitat de seguretat digital. Si també creieu que això és important, si us plau, preneu un moment per fer una donació a Tails.

Feu una donació